Crescent sähköavusteinen polkupyörä on näppärä menopeli kaupungissa

Mukavaa, kun löysit tämän pyöräilyaiheisen blogin pariin. Tällä kertaa aiheenamme on sähköpyörät sekä sähköavusteiset polkupyörät. Sähköavusteisia polkupyöriä on tarjolla monella eri polkupyörä merkillä, esimerkkinä vaikkapa Cresent sähköavusteinen polkupyörä. Toivottavasti löydät blogista hyödyllistä ja mielenkiintoista tietoa pyöräilystä ja viihdyt kirjoitustemme parissa.

Sähköavusteinen polkupyörä toimii lihasvoimalla

On olemassa sekä sähköpyöriä että sähköavusteisia polkupyöriä. Erona näiden kahden välillä on se, että sähköavusteinen polkupyörä liikkuu lihasvoimalla, siinä on polkuanturi ja sähkömoottori käynnistyy vain, kun pyörää poljetaan. Sähköavusteisen polkupyörän teho saa olla lain mukaan maksimissaan 250 wattia ja sen moottoriavusteinen huippunopeus 25 km/h. Sähköavusteisella pyörällä voi myös ajaa lujempaa, mutta silloin siihen voi käyttää vain omaa lihasvoimaa. Sähköavusteinen pyörä soveltuu siis hyvin myös kunnon kohotukseen tai ylläpitämiseen, koska sillä ajettaessa voi rasitustasoa säädellä. Rasitustason säädeltävyyden vuoksi, sähköavusteisella polkupyörällä on mahdollista myös taittaa pitkiäkin etäisyyksiä ja ajaa mäkisessä maastossa ilman suurta fyysistä ponnistelua.

Sähköpyörä toimii sähkömoottorilla

Sähköpyörässä on sähkömoottori ja sitä voidaan ajaa myös täysin polkematta. Sähköpyörät voidaan luokitella eri tavoin, riippuen niiden moottorin koosta. Sähköpyörän teho voi olla yli 250 wattia, mutta silloin se täytyy rekisteröidä kevytrakenteiseksi mopoksi ja liikenteessä liikkuessa noudatetaan polkupyöräilijän liikennesääntöjä. Sähköpyörän maksimiteho voi olla 1 kW ja suurin sallittu nopeus on 25 km/h. Sähköpyöriä on myös saatavilla paljon erilaisia ja se on ympäristöystävällinen liikkumisväline niin kaupunkiin kuin pidemmillekin matkoille. Sähköpyörä sopii moneen liikkumistarpeeseen, myös fyysisesti huonompi kuntoiselle. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että myös sähköpyörällä ajaminen vaatii tasapainoa ja riittävää toimintakykyä.

Mitä kannattaa ottaa huomioon polkupyörää valitessa?

Sähköavusteista polkupyörää valitessa vaihtoehtoja on paljon, mutta kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että valitsee omiin tarpeisiinsa soveltuvan menopelin. Kannattaa pohtia esimerkiksi, minkälaisessa ympäristössä ja miten pitkiin matkoihin pyörää käyttää. Jos haluaa juuri tietyn merkkisen pyörän ja haaveissa on esimerkiksi Cresent sähköavusteinen polkupyörä tai Cresent polkupyörä, kannattaa käydä tarkistamassa, minkälainen valikoima on esimerkiksi läheisessä pyöräliikkeessä. Monet valmistajat myyvät polkupyöriä myös netissä, mutta pyörää valitessa on erittäin tärkeää myös päästä kokeilemaan pyörää. Star-Velos on polkupyöräliike Turussa, josta löytyy sekä polkupyörät että sähköavusteiset polkupyörät.

jaa