Venetelakka tai venepaikka soveltuu veneen säilytykseen

Venetelakka helpottaa veneen vesille laskemista sekä veneen säilyttämistä rannalla. Vene voidaan kätevästi hinata tai ajaa venetelakkaan, jotta se pysyy suojassa tuulelta ja tuiskulta. Venetelakka soveltuu monenlaiseen maastoon, kuten kivikkoisille, kallioisille, hiekkaisille tai savisille rannoille. Jos sinulla on käytössäsi venevaja, voit jatkaa venetelakan kiskoja suoraan venevajaasi. Venetelakka tekee veneen vesillelaskun, kiinnittämisen ja varastoinnin erittäin helpoksi. Tämä on erityisen käytännöllistä aktiivisille veneilijöille. Veneen pohja pysyy myös puhtaampana, kun se ei ole kosketuksissa veden kanssa pitkiä aikoja.

Millaisille veneille venetelakka soveltuu?

Venetelakat on suunniteltu soutuveneille sekä pienille ja keskikokoisille perämoottoriveneille, joiden paino on enintään 500 kiloa. Venetelakat sopivat erimallisille veneille, sillä niitä voidaan säätää veneen v-kulman mukaan. Telakat on helppo koota ja asentaa ja ne voidaan säätää sopimaan erilaisiin rantoihin, sillä venetelakan kiskojen pituus voidaan täysin mukauttaa veneesi ja tarvittavan rantahinauksen pituuden mukaan. Telakat voidaan varustaa myös sähkövinsseillä, mikä on erinomainen valinta veneen helppoon vesille laskuun ja vesille lähtöön, kuljetukseen ja talvisäilytykseen vaikka mökkirannassa. Sähkövinssi on omiaan hieman painaville veneille tai jos rantaviiva on jyrkkä. Saatavilla on myös telakoita, jotka sopivat vesijeteille. Ne ovat käteviä laitureita tai alustoja yleisimmille vesijettimalleille. Vesijetin pohja vaurioituu helposti, jos sitä säilytetään vedessä pitkiä aikoja. Vesijetille sopivalta venetelakalta voidaan lähteä vesille näppärästi ja vesijetti pysyy rannassa turvassa myrskyiltä.

Venetelakoita voi myös vuokrata veneilykauden ajaksi

Monilla veneilijöillä ei ole omaa rantaa veneen säilytykseen, joten useat veneilijät vuokraavat venetelakan veneilykaudeksi. Monet venepaikkoja vuokraavat tai myyvät yritykset tarjoavat myös veneen talvisäilytykseen sopivia tiloja. Veneilykaudella venetelakat sijaitsevat venesatamissa, joita on ympäri Suomea useita. Suojattu laituri mahdollistaa veneen turvallisen säilytyksen. Venelaitureiden läheisyydessä on yleensä veneilijöille tarkoitettuja tarpeellisia lisäpalveluita, kuten sähköpistorasioita tai pumppu septistankkien tyhjentämistä varten. Venesatamassa on usein myös saatavilla puhdasta juomavettä, käymälät ja suihkut, jätteiden keräyspiste ja runsaasti pysäköintitilaa. Vuokravenesatamissa huolehditaan myös veneen turvallisuudesta ja syrjäisemmillä paikoilla alueelle johtava tie on aidattu sopimattoman liikenteen estämiseksi. Vuokra venetelakka kannattaa hankkia jo talvikaudelle, sillä veneilykauden alkaessa venepaikat ovat todella suosittuja. Alutrack Oy valmistaa venetelakat jokaiseen rantaan.

jaa